top of page

Να γίνω Data Analyst ή BI aNALYST ?


Eίναι δυο ειδικότητες οι οποίες εντάσσονται στο χώρο του Data Science . Ποιά ειδικότητα όμως σου ταιριάζει και γιατί;

Βusiness Intelligence Analyst

Το πεδίο του Business Intelligence έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Η ζήτηση ατόμων με σχετικές γνώσεις και ικανότητες αυξάνεται διαρκώς .


Ο όρος Business Intelligence (BI) παραπέμπει σε μια σειρά διεργασιών που στοχεύουν στη μετατροπή των δεδομένων (data) μιας επιχείρησης σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες (insights).

Σε μια επιχείρηση εντοπίζεται πληθώρα δεδομένων, τα οποία μεταβάλλονται και αυξάνονται. Τα δεδομένα αυτά σε αρχική φάση δεν είναι απολύτως αξιοποιήσιμα.


Μέσω του Business Intelligence αξιοποιούνται εργαλεία software και υπηρεσίες, προκειμένου να εκμαιευτούν χρήσιμα συμπεράσματα που οδηγούν σε αποδοτικές αποφάσεις.

Τα εργαλεία του Business Intelligence επεξεργάζονται datasets και παρουσιάζουν τα ευρήματα με reports, dashboards, graphs, charts. Κατά πολλούς, ο βασικότερος στόχος του BI, είναι να παρουσιάσει συνοπτικά και εύληπτα ευρήματα, ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα. Τα ευρήματα αυτά μπορεί να αφορούν προβλήματα, τάσεις, αλλαγές, βελτιώσεις και είναι ικανά να μεταβάλουν τη στρατηγική της επιχείρησης.

Συνήθως παρουσιάζονται σε άτομα που λαμβάνουν τις στρατηγικές αποφάσεις των επιχειρήσεων, καθώς και σε άτομα που αναλαμβάνουν τη διοίκηση ομάδων.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως BI Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ).

Data Analyst

Το πεδίο του Data Analysis προσελκύει διαρκώς νέους υποψηφίους και γνωρίζει σημαντική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Tα data analytics είναι τόσο σημαντικά γιατί βοηθούν τους τις εταιρίες να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους και να τα χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες.


Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε έξυπνες επιχειρηματικές λύσεις, που κατά περίπτωση μπορεί να αποδειχθούν αποδοτικότερες, να φέρουν υψηλότερα κέρδη και να εξασφαλίσουν ένα μόνιμα ικανοποιημένο πελατολόγιο.


Σύμφωνα με την ΙΒΜ, κάθε χρόνο δημιουργούνται περισσότερα από 2,5 τετράκις εκατομμύρια bytes, με το 90% του συνολικού όγκου να έχει δημιουργηθεί μόλις τα 2 τελευταία χρόνια.


Τα νούμερα δείχνουν από μόνα τους τον φρενήρη ρυθμό της μετατροπής της καθημερινής μας ζωής και ως εκ τούτου και των πληροφοριών που τη γεμίζουν καθημερινά σε μια πιο ψηφιακή (digital) έκδοση.


Ένας Data Analyst είναι γνώστης δεδομένων, ο οποίος αναζήτα, επεξεργάζεται, οπτικοποιεί, συνοψίζει και αναφέρει τα δεδομένα.


Έχει ισχυρή συνειδητοποίηση του πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες μεθόδους και εργαλεία για την επίλυση ενός προβλήματος, καθώς και να βοηθήσει άτομα ολόκληρης της επιχείρησης να κατανοήσουν συγκεκριμένα ερωτήματα με λογαριασμούς ad hoc και γραφήματα.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως Data Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ) , οφείλεις να επιλέξεις τη σωστή γλώσσα προγραμματισμου (δες εδω). και αυτό που χρειάζεται είναι η κατανόηση και η εκπαίδευση στα concepts του Data οικοσυστήματος !


Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα και αναμένεται συνεχής αύξηση.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος δεν έχει εμπειρία σε αυτόν τον τομέα ;


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Αν ενδιαφέρεσαι να βρείς δουλειά άμεσα ως DATA/bi Analyst :


Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του Data Science !

  • Eναι η μοναδική υπηρεσία όπου το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχει φτιάχνεται ειδικά για εσένα και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς

  • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψε για το WORKEARLY το Fortune:
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ


Commenti


bottom of page