top of page

Έλληνες Τηλεργαζόμενοι που Δουλεύουν για Αμερική και Ευρώπη Μοιράζονται τις Εμπειρίες τους.



«Τελείωσε το γραφείο, δεν υπάρχει. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει χρόνια τώρα ».


Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 1972. Το πρώτο πείραμα τηλεργασίας θα γινόταν πραγματικότητα από τον εμπνευστή της εξ αποστάσεως απασχόλησης, τον πρωτοπόρο Αμερικανό ερευνητή Jack Nilles. Σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς από διαφορετικούς τομείς, μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία μπήκε πειραματικά σε καθεστώς τηλεργασίας που κράτησε εννέα μήνες. Όλα αυτά, 48 χρόνια πριν ο κορονοϊός αλλάξει ολοκληρωτικά το μοντέλο εργασίας και η εξ αποστάσεως απασχόληση μπει στη ζωή μας. Για την ιστορία, το πείραμα κρίθηκε πετυχημένο για εργαζόμενους και εργοδότη. Στην Ελλάδα, προ πανδημίας, λίγοι σκεφτόμασταν την πιθανότητα να δουλεύουμε χωρίς να χρειάζεται να μετακινούμαστε καθημερινά από και προς το γραφείο. Αυτό που στην αρχή έμοιαζε με επιβεβλημένη συνθήκη, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς οπαδούς οι οποίοι ορκίζονται στην ελευθερία που προσφέρει και τον επιπλέον χρόνο που κερδίζουν αποφεύγοντας τις μετακινήσεις. Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η διεθνής αγορά εργασίας, για κάποιον που επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα, συνεργαζόμενος με εταιρείες του εξωτερικού.

To Workearly είναι η πρώτη personal online coaching υπηρεσία στην Ελλάδα που προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες remote εργασίας και προωθεί Έλληνες σε εταιρείες του εξωτερικού για εξ αποστάσεως εργασία, βοηθώντας έτσι τα ταλέντα που βρίσκονται στη χώρα μας να ζήσουν εδώ με μισθούς και εξέλιξη εξωτερικού. εργασίας. To Workearly απευθύνεται σε υποψηφίους που προέρχονται από κλάδους όπως αυτοί των Οικονομικών, της Πληροφορικής, της Υγείας, του Management , του HR και του Marketing.


Remote Training for Remote Workers

📌 Remote Training for Remote Workers 2022 by Workearly: Πρακτική εκπαιδεύση σε δεξιότητητες για εργασία από οπουδήποτε.


📌 Η πρώτη αναγνωρισμένη πιστοποίηση για remote working skills από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.


📌 Το Workearly, η Vaquancy και η Remote.com ενώνουν τις δυνάμεις τους προωθώντας ενεργά την εξάπλωση του remote working.




Workearly Remote Schools

Workearly​ - Η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα, που προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες remote εργασίας.


Tο Workearly αποτελεί την πρώτη υπηρεσία που παρέχει schools που ακολουθούν πρακτική προσέγγιση για την απόκτηση νέων ικανοτήτων, δεξιοτήτων και εμπειρίας που απαιτούνται για μια θέση εργασίας σε ένα πραγματικό, ή κοντά στο πραγματικό, εργασιακό περιβάλλον.


Tο Workearly σε συνεργασία με την Slack, την μεγαλύτερη εταιρεία messaging για εταιρικές ομάδες στον κόσμο, συνδέει ατομικά τον κάθε εκπαιδευόμενο με τις remote εκπαιδευτικές ομάδες του Workearly, έχοντας πρόσβαση σε πλατφόρμες και βάσεις δεδομένων με πραγματικά datasets από γνωστές εταιρείες, αποκτώντας έτσι πραγματική εμπειρία σε υλοποίηση projects παράλληλα με την εκπαίδευση.Επιπλέον, εκτός από την ευέλικτη χρονικά και ασύγχρονη μελέτη, οι εκπαιδευόμενοι έχουν ατομική επίβλεψη και live αξιολογήσεις προόδου.


Σε συνεργασία με την Vaquancy, το πρώτο recruiting agency που συνδέει υποψηφίους στην Ελλάδα με εταιρείες του εξωτερικού, πολλοί εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης με κορυφαίους οργανισμούς που ενδιαφέρονται για νέα ταλέντα.Η Vaquancy, το πρώτο recruiting agency που συνδέει τηλεργαζόμενους στην Ελλάδα με εταιρείες του εξωτερικού, και το Workearly, η πιο δημοφιλής εκπαιδευτική υπηρεσία upskilling και reskilling σε τεχνολογικές ειδικότητες, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Remote και προωθώντας ενεργά την εξάπλωση του remote working.


Schools:







40 UNDER 40 2022:


 


Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για εξ αποστάσεως εργασία είναι οι εξής:


Οποιοσδήποτε υποψήφιος ενδιαφέρεται να εργαστεί εξ αποστάσεως σε μια από τις παραπάνω ειδικότητες ή για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα του IT και του HR, μπορεί να απευθυνθεί στο Workearly και μέσω της δωρεάν αξιολόγησης προφίλ, αφού δημιουργηθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό πλάνο, σύμφωνα με τους στόχους και το τεχνικό του υπόβαθρο, να προετοιμαστεί σωστά για να διεκδικήσει νέες ευκαιρίες καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.


Οι απόφοιτοι, λαμβάνουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση, και επίσης έχουν την δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με την αγορά στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, μέσω του συνεργαζόμενου ομίλου Vaquancy – The Global Recruitment Hub for Tech Hybrid Talent, ένα από τα ελάχιστα πρακτορεία ευρέσεως εργασίας παγκοσμίως που ειδικεύεται στην στελέχωση εταιρειών σε υβριδικούς ρόλους.



Alumni Stories - Data Science

Έλληνας επιστήμονας ερευνητής, απόφοιτος του Data Science School του Workearly, ξεκινά τη συνεργασία του με το CERN, το κορυφαίο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο, στον τομέα των “self-driving cars”.

Ευχαριστούμε πολύ τον Φώτη Γιασεμή για την εμπιστοσύνη του στο Workearly και με πολλή χαρά και υπερηφάνεια του ευχόμαστε καλή αρχή στα νέα του επαγγελματικά βήματα!




Έγραψαν για το Workearly:



Το Workearly σε συνεργασια με το Vice, παραθέτουν ιστορίες Έλληνων τηλεργαζομένων που δουλεύουν για Αμερική, Λουξεμβούργο και Σουηδία.

Ο Μανώλης Βλαστός ήταν από εκείνους που δούλευαν εξ αποστάσεως, χρόνια πριν την πανδημία. Μια δωδεκαετής σύμβαση για εργασία αποκλειστικά εξ αποστάσεως, που υπέγραψε το 2017, του έδωσε τη δυνατότητα να ζήσει τη ζωή του ψηφιακού νομά. Αυτή τη στιγμή, λόγω συνθηκών, έχει τη βάση του στη Ραφήνα και δουλεύει για μεγάλη εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ο 27χρονος Αποστόλης Αργατζόπουλος δεν έβρισκε δουλειά στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού του, την Τεχνητή Νοημοσύνη, στη Λάρισα. Αυτή τη στιγμή, εργάζεται ως data analyst και data engineer για μία εταιρεία της Σουηδίας, παραμένοντας στην πόλη του. Ο Σπύρος Μαζαράκης δουλεύει από τον Κάλαμο Λευκάδας, ένα καταπράσινο νησί του Ιονίου με 350 κατοίκους, για το Λουξεμβούργο και παράλληλα στήνει στο νησί μια κοινότητα για ψηφιακούς νομάδες.


Μανώλης Βλαστός, developer Ζει στη Ραφήνα, εργάζεται για τις ΗΠΑ

Είμαι developer στο κομμάτι του testing για τη Sony Music, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δουλεύω ως test automation engineer. Δηλαδή, γράφω κώδικα για να τεστάρω τον κώδικα κάποιας εφαρμογής. Το συμβόλαιό μου αφορά αποκλειστικά remote δουλειά - δεν έχουμε γραφεία. Είμαι εξωτερικός συνεργάτης, αλλά με θεωρούν μέλος της ομάδας κανονικά. Παίρνω δηλαδή τα tasks που παίρνουν και οι υπάλληλοι. Είμαι ενεργό μέλος της ομάδας.

Ζω στη Ραφήνα Αττικής, ενώ η έδρα της εταιρείας μου είναι στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πριν, δούλευα στην Αθήνα σε εταιρείες και με το που ξεκίνησα εκεί, είπα «τελείωσε το γραφείο, δεν υπάρχει». Τουλάχιστον για όσους δουλεύουν στο IT δεν θα έπρεπε να υπάρχει, χρόνια τώρα. Είμαστε πιο αποδοτικοί έτσι.

Το βασικό όφελος της τηλεργασίας συγκριτικά με το να είσαι με φυσική παρουσία σε μια εταιρεία -για μένα- είναι η ελευθερία, το να δουλεύω όποτε θέλω, όπως θέλω, απ’ όπου θέλω. Θα ήθελα η δουλειά μου να είναι ευχαρίστηση, όχι να σηκώνομαι το πρωί και να λέω «πάω πάλι στο γραφείο, θα κάτσω 12 ώρες εκεί μέσα». Όταν ξεκινάς μια καινούργια δουλειά δεν το σκέφτεσαι. Στην πορεία όμως, βλέπεις ότι δεν γίνεται να δουλεύεις 10-12 ώρες κάθε μέρα. Κάτι λάθος έχει συμβεί. Όποιος γνωρίσει αυτή την ελευθερία, μετά δεν μπορεί να κάνει πίσω. Επίσης, έχεις τον χρόνο να κάνεις πράγματα για σένα. Είναι αυστηρό το οκτάωρο τη μέρα, αλλά μπορώ να το δουλέψω όποτε θέλω. Παραπάνω δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι. Μπορεί να σου πουν «έκλεισες οκτώ ώρες, κλείνεις τον υπολογιστή και συνεχίζεις αύριο». Ξυπνάω το πρωί, θα πάω βόλτα τον σκύλο με ηρεμία, χωρίς άγχος και κατά τις 9.30-10.00 ξεκινάω δουλειά. Δεν έχω σταθερό ωράριο, έχω όμως συγκεκριμένα tasks που πρέπει να βγουν σε κάποιες μέρες. Δεν υπάρχει αυτό το ότι «αυστηρά σε δύο μέρες πρέπει να βγάλεις πάρα πολλή δουλειά». Στην τηλεργασία και ιδιαίτερα με χώρες εκτός Ευρώπης, δεν πιέζουν τους χρόνους για να πάρουν ένα οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Σου δίνουν χρόνο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλουμε όλοι. Οπότε, μέσα στη μέρα κάνω τα tasks μου, θα μαγειρέψω με την ησυχία μου και αν με πάρει κάποιος τηλέφωνο και μου πει «έχω να σε δω καιρό, έλα να πιούμε έναν καφέ», μπορώ να πάω και να συνεχίσω μετά. Δεν υπάρχει το 9-5 στο κεφάλι μου εδώ και τέσσερα χρόνια, και στα 40 μου νιώθω πιο ελεύθερος από ποτέ σε ό,τι αφορά την εργασία.

Οι developers έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας, σε ό,τι αφορά την απόδοση. Τι σημαίνει αυτό; Τώρα μπορώ να σκεφτώ καθαρά και αποδίδω, γράφω καλό κώδικα. Αν κάτι με απασχολεί, η αποδοτικότητά μου πέφτει δραματικά. Ξέρω πολλούς που αποδίδουν πολύ καλύτερα μετά τις 19.00-20.00. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις όταν είσαι με φυσική παρουσία σε μια εταιρεία, ενώ με την τηλεργασία είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ειδικά, αν σου έχουν επιτρέψει στο μοντέλο συνεργασίας, να δουλεύεις ό,τι ώρα θέλεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στην τηλεργασία, ότι έχω το προνόμιο να δουλεύω στις δικές μου ώρες. Αν χρειαστεί να μιλήσουμε, θα μιλήσουμε. Απλώς, όταν διαμορφώνω εγώ το πρόγραμμά μου αποδίδω στο μέγιστο δυνατό. Κάτι άλλο που για μένα είναι πολύ σημαντικό: τα ταξίδια. Με μια δουλειά στο γραφείο δεν μπορώ να κάνω αρκετά ταξίδια. Μ’ αυτή τη δουλειά, ταξιδεύω συνέχεια. Και το ταξίδι μου είναι σχεδόν ανέξοδο. Δεν θα πάρω άδεια για να πάω ένα ταξίδι. Μπορώ να κλείσω μόνο τα εισιτήριά μου, να πάω κάπου και να συνεχίσω να δουλεύω. Από πέρσι τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας είμαι μόνιμα στην Αθήνα. Έναν χρόνο και δεν είμαι καλά (γέλια). Πριν δεν είχα σταθερό σημείο. Δεν ήμουν φορολογικός κάτοικος καμίας χώρας για τρεισήμιση χρόνια, διότι δεν έμενα πουθενά πάνω από έξι μήνες. Είχα μείνει Κόστα Ρίκα, Κένυα, Αμερική και είχα περάσει και δίμηνα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία. Γενικά ταξίδευα και το καλοκαίρι, για ένα τρίμηνο, γύριζα τα νησιά στην Ελλάδα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρέπει να έχω κάνει 55 ταξίδια. Ήμουν συνέχεια κάπου αλλού.

Είχα μάθει να δουλεύω remotely, πριν τον κορονοϊό. Εργασιακά, δεν ενοχλήθηκα καθόλου. Είναι ένα καλό σημάδι ότι τώρα με την πανδημία, οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει και προσλαμβάνουν ανθρώπους αποκλειστικά για εξ αποστάσεως εργασία. Βέβαια, πολύ πριν τον κορονοϊό, όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας μου δουλεύαμε remotely. Είμαστε μια ομάδα 26 ατόμων, από όλο τον πλανήτη. Έχω σταθεί πολύ τυχερός με τους συνεργάτες μου. Ξέρω ότι δεν είναι για όλους έτσι. Είναι άνθρωποι που πρώτα σκέφτονται τον εργαζόμενο. Για παράδειγμα, με τη φωτιά στο Μάτι (μένω Ραφήνα) θεώρησα ότι πρέπει να κλείσω τον υπολογιστή και να πάω να βοηθήσω τους φίλους μου. Είπα στους συνεργάτες μου στην Αμερική τι έχει συμβεί και η πρώτη τους απάντηση ήταν: κλείσε τον υπολογιστή, η δουλειά έρχεται μετά.




Δουλεύω σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής του Λουξεμβούργου ως business designer executive. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνω είναι ότι προσπαθώ να κάνω τους μεγάλους οργανισμούς, που συνήθως είναι δυσκίνητοι, να σκεφτούν σαν start-ups. Ο τίτλος μου είναι “intrapreneur”, δηλαδή προσπαθώ να δημιουργήσω περιβάλλον καινοτομίας μέσα στους μεγάλους οργανισμούς και να τους κάνω να σκεφτούν έξω από το κουτί.

Εργάζομαι εδώ και έξι μήνες για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είμαι ο πρώτος που έκανα teleworking σύμβαση μαζί τους, δηλαδή η σύμβασή μου για τα επόμενα πέντε χρόνια αφορά δουλειά από απόσταση, ασχέτως αν το γραφείο μου στο Λουξεμβούργο είναι εκεί - με περιμένει και μπορώ να πάω ανά πάσα στιγμή. Είναι λίγο σαν πείραμα. Και οι ίδιες οι εταιρείες θέλουν να δουν πώς θα λειτουργήσει και πώς θα ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι. Δεν θα χρειάζονται πια τόσο χώρο και τόσα γραφεία.

Πριν το πρώτο lockdown του Μαρτίου πήγαινα κανονικά στο γραφείο στην Αθήνα. Μετά, ήρθε ο κορονοϊός και πολλοί άνθρωποι γίναμε Covid nomads, όχι ψηφιακοί νομάδες. Είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε από το σπίτι αναγκαστικά και όταν τελειώσει ο κορονοϊός, μπορεί να μετεξελιχθούμε σε digital nomads. Όταν ήρθε το πρώτο lockdown πέρσι, πήγα να μείνω στον Κάλαμο - ένα μικρό νησάκι κοντά στη Λευκάδα. Έφυγα από τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής που έχει αρκετό στρες, κίνηση στους δρόμους και μπόρεσα να υιοθετήσω το slow-living. Βέβαια και με την τηλεργασία έχω στρες, μπορεί να πέφτει το ένα meeting πάνω στο άλλο, αλλά την υπόλοιπη μισή μέρα την περνάω σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Προσπαθώ να κάνω απλά πράγματα με πιο αργούς ρυθμούς, ζυμώνω ψωμί ή πάω μια βόλτα στο δάσος. Αυτή η μίξη, το ότι δουλεύω για μια εταιρεία στο εξωτερικό και παίρνω έναν πολύ καλό μισθό, ενώ παράλληλα ζω σε ένα πολύ όμορφο, ήρεμο μέρος, φαίνεται ο τέλειος συνδυασμός, τουλάχιστον για μένα. Είμαι κοντά στη φύση και κερδίζω πάρα πολύ χρόνο. Δουλεύω 8-10 ώρες και μετά από πέντε λεπτά είμαι στη θάλασσα, χωρίς τη σκέψη να πάρω το αυτοκίνητο. Επίσης, είδα τον λογαριασμό μου να φουσκώνει, διότι δεν είχα τα έξοδα που έκανα στην Αθήνα. Έκανα πολύ γρήγορα αποταμίευση, χωρίς να το καταλάβω. Είναι πολύ βοηθητικό να δουλεύεις για μια πλούσια χώρα και να μένεις σε μια χώρα, όπου το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο. Νιώθω ότι κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου, γιατί δεν έχω την πίεση του να μένω στο Λουξεμβούργο, να πληρώνω νοίκι εκεί και να έχω τον τρόπο ζωής τους.

Επαγγελματικά, είναι πολύ σημαντικό να χτίζεις ομάδες που έχουν διαφορετικό υπόβαθρο. Είναι πολύ δημιουργικό το να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικά μέρη. Πρόκειται για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επειδή ο κάθε άνθρωπος φέρνει άλλη ενέργεια στην ομάδα. Η συνεργασία ανθρώπων που δεν είναι στο ίδιο γραφείο έχει μεγάλη δυναμική. Οι άνθρωποι αυτοί τρώνε διαφορετικό φαγητό, ντύνονται διαφορετικά, σκέφτονται διαφορετικά. Από την άλλη, ο τρόπος κοινωνικοποίησης των ανθρώπων θα αλλάξει, αλλά δεν ξέρω πώς θα μετεξελιχθεί. Δυσκολίες και σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής υπάρχουν. Η ταχύτητα του Ίντερνετ είναι ένα θέμα στα ελληνικά νησιά. Τη δουλειά μου μπορώ να την κάνω, αλλά είναι οριακά εντάξει.

Αυτή τη στιγμή τρέχουμε κι ένα άλλο project στον Κάλαμο Λευκάδας, το StudioK23. Θέλουμε να φτιάξουμε μια κοινότητα γύρω από τον μεσογειακό τρόπο ζωής και το slow-living. Στήνουμε εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι μέσα στο δάσος για ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και ίσως να δουλέψουν από εδώ για κάποιους μήνες. Σε λίγες μέρες θα έρθει ένα ζευγάρι Γάλλων ψηφιακών νομάδων για δύο μήνες, που πριν ήταν στις Γαλλικές Άλπεις, στη Σικελία και μετά στη Βενετία. Παλιότερα είχαμε κάποιες κατοικίες στο AirBnB, αλλά πλέον θέλουμε να δούμε ένα μοντέλο πιο εξελιγμένο, να μη μείνουμε μόνο στο rooms to let, για 5-10 ημέρες.


Αποστόλης Αργατζόπουλος, data analyst Ζει στη Λάρισα, εργάζεται για τη Σουηδία

Δουλεύω σε μια σουηδική εταιρεία πληροφορικής που ασχολείται και με την τεχνητή νοημοσύνη, ως data analyst και μένω στη Λάρισα. Είμαι επικεφαλής στην ομάδα του data και οργανώνω τα άτομα από διαφορετικές χώρες, γιατί αυτή η εταιρεία δουλεύει κατά βάση remotely. Είμαι 27 ετών και τον Ιούνιο θα κλείσω έναν χρόνο στη δουλειά. Δούλευα από την αρχή εξ αποστάσεως, όχι λόγω πανδημίας. Πριν από αυτό δίδασκα σε Λύκειο, αλλά μετά το μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη, αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι πάνω σ’ αυτό που σπούδασα.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της τηλεργασίας είναι ο χρόνος που κερδίζεις. Δεν χρειάζεται να ξυπνάς το πρωί, να παίρνεις το αμάξι και να ψάχνεις να βρεις πάρκινγκ γύρω από το γραφείο. Γλιτώνεις τις μετακινήσεις. Καλό είναι βέβαια να έχεις μια πρωινή ρουτίνα και όταν δουλεύεις από το σπίτι, να έχεις έναν χώρο γραφείου που τον έχεις αποκλειστικά για εργασία, απ’ τον οποίο μετά να φεύγεις.

Το κύριο θετικό είναι ότι μπορείς να δουλέψεις για εταιρείες του εξωτερικού και να παίρνεις έναν μισθό που δεν θα τον έβρισκες στην Ελλάδα. Στη Λάρισα, άτομα με ειδικότητα, το πολύ να βγάζουν 800 ευρώ. Τώρα, παραμένω στην πόλη μου και ταυτόχρονα έχω μισθό εξωτερικού.Το πιο σημαντικό όμως, για μένα, είναι ότι στη Λάρισα δεν θα μπορούσα να βρω δουλειά πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Θα έπρεπε να κάνω κάτι δικό μου ή να μετακομίσω στην Αθήνα. Η τηλεργασία είναι μια ευκαιρία για κάποιον που δεν θέλει να φύγει από την πόλη του, να δουλέψει με εταιρείες από όλο τον κόσμο. Έχω φίλους που μένουν στην Κρήτη και στο Αγρίνιο, και δουλεύουν για το εξωτερικό. Βέβαια, όταν δουλεύεις από το σπίτι πρέπει να διαχωρίσεις τον προσωπικό χρόνο από τον χρόνο εργασίας. Το 10.00-18.00 δεν είναι αυστηρό. Θα μπορούσα να κλείσω τον υπολογιστή, να πάω για έναν καφέ και να συνεχίσω μετά, αρκεί να λαμβάνω μέρος στα meetings που κάνουμε. Ένας συνάδελφός μου κάνει μεταπτυχιακό και δουλεύει μετά τα μαθήματά του, το μεσημέρι. Υπάρχουν άτομα που δουλεύουν το βράδυ, επειδή έτσι τους βολεύει. Για μένα, βέβαια, το καλύτερο είναι να έχεις ένα σταθερό ωράριο, επειδή αλλιώς χάνεις τη μπάλα, νομίζω.Αν και δεν γνωρίζεις από κοντά τους συνεργάτες σου, παρά μόνο σε βιντεοκλήσεις, είναι πολύ ενδιαφέρον να συνεργάζεσαι με άτομα από όλο τον κόσμο. Μαθαίνεις πολλά για διαφορετικές κουλτούρες. Κάποιοι είναι μουσουλμάνοι και έχουν τώρα Ραμαζάνι, οπότε τους ευχόμαστε “Ramadan Kareem”. Άλλοι είναι χριστιανοί καθολικοί και γιόρτασαν το Πάσχα πριν κάποιες μέρες.

Κάθε Παρασκευή πρωί, έχουμε ένα meeting για να γνωριστούμε καλύτερα, όπου πίνουμε μαζί καφέ σε βιντεοκλήση. Οι Σουηδοί το λένε fika. Προσπαθούμε να ενώσουμε τις κουλτούρες. Ο καθένας έχει διαφορετικές ιστορίες να πει. Δεν μπορώ να βγω για μια μπίρα με συναδέλφους μετά τη δουλειά και να συζητήσουμε. Αυτό είναι το μειονέκτημα της τηλεργασίας.Προσωπικά, όμως, ακόμη και να ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό, η επόμενή μου δουλειά θα είναι ξανά remote. Συμφέρει και οικονομικά, κι έχεις μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Βλέπω παλιούς συμφοιτητές μου που δεν εργάζονται στο αντικείμενό τους και δουλεύουν σε Ίντερνετ καφέ για παράδειγμα και τους λέω να κάνουν ένα online course και μετά να απευθυνθούν στην αγορά του εξωτερικού, ειδικά αν μένουν στη Λάρισα και όχι στην Αθήνα.



ΒΗΜΑΤΑ – ΑΙΤΗΣΗ:

  • Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει αίτηση για δωρεάν αξιολόγηση ώστε να ενημερωθεί για το training.

  • Στη συνέχεια, αφού προγραμματιστεί ένα ατομικό session, για την κατανόηση των στόχων και των αναγκών, θα δημιουργηθεί ένα ατομικό εκπαιδευτικό πλάνο για το Training.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Ετικέτες:

bottom of page